Ko otkaže letovanje u Turskoj - dobija pare nazad

Turističke agencije su sada, nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj dužne da putnicima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo sredstava, a na putnicima je da odluče da li će putovati u tu zemlju ili ne, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je rekao da sve dok se ne proglasi vanredno stanje u nekoj zemlji, turističke agencije nemaju obvezu da vraćaju novac za uplaćene aranžmane, a sada se, kako kaže, taj osnov stekao.

On je naveo i da je kontaktirao agencije posredstvom kojih naši turisti odlaze u Tursku. Kako kaže, u jednoj je od 106 putnika koji su uplatili aranžman za Tursku 10 putnika otkazalo polazak, u drugoj od 59 putnika niko nije otkazao, a u trećoj agenciji koja ima 110 putnika, jedna porodica je odustala od putovanja u tu zemlju.

Ljajić je podsetio da je na raspolaganju i dežurni telefon gde svi koji su već otputovali i oni koji nameravaju da putuju mogu da se obrate i zatraže savete.

On je naveo da se situacija prati i da su predstavnici resornog ministarstva na vezi sa agencijama i putnicima i da će se blagovremeno donositi potrebne odluke.

U Antalijskoj regiji trenutno letuje oko 1.100 naših građana.

  • Vladan Obradovic

    29.07.2016 19:59
    Kako Kon Tiki vraca pare ...
    Ne znam ko je pisao ovaj članak, ali ovo je čista izmišljotina i propaganda u korist ministra i turističkih agencija.
    Konkretno, ja sam otkazao putovanje za Turksu zbog navedenih okolnosti a trebao sam da putujem 17.07.2016. prko Kon Tiki agencije.
    Ljudi u agneciji ne samo da mi nisu vratili novac nego su mi sada za isti arnžam traže da doplatim 800 EUR.
    Prema tome svima bih mogao da preporučim da više ne koriste usluge agencije Kon Tiki a takođe i agencije Big Blue (za one koji ne znaju vlasnik obe agnecije je ista osoba koja na ovaj način stvara lažnu sliku da putnici imaju mogućnost izbora).
    A gospodin ministar skuplja jeftine političke poene svojim izjavama. Da je ovo ozbiljna i odgovorna država, onda bi turističkim agencijama i osiguravajučim društvima bilo nalaoženo da putnicima zaista nadoknade troškove i zabrnae dalja letovanja u Turkoj zbog uvedenog vanrednog stanja.
  • Agencije i avioni

    21.07.2016 15:13
    Da ne bi vanrednog stanja... Međutim, možda se vraćanju novca za aranžmane stalo na rep.
    Agencije ne žele da vraćaju novac za avio karte.
    Sada bi trebalo rešiti pitanje - da li to avio-prevoznik ima povlašćen status, kada su srpski zakoni u pitanju?
    Ili agencije varaju putnike po pitanju karti.
    Ima putnika koji nisu ni preuzeli karte, a agencija ne želi da vrati novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.