Minhen: Nema informacija da li među žrtvama ima državljana Srbije

Vicekonzul Srbije u Minhenu Biljana Čelik Jeftić rekla je za N1 da je konzulat u stalnom kontaktu sa minhenskom i bavarskom policijom, ali da nisu mogli da im potvrde da li među žrtvama i povređenima ima i državljana Srbije.
"Velika je potraga za napadačima i ne znaju definitivan broj ni povređenih ni ubijenih", navela je ona i dodala da će konzulat biti obavešten čim se identifikuju žrtve.
 
Konzulatu Srbije za sada su se javile dve devojke koje kažu da su čule pucnjavu, ali da su sada na bezbednom. 
 
Inače, kako je saopštila, u Minhenu, samo u gradu, živi oko 20.000 državljana Srbije.
 
Policija je objavila link prema opciji na Fejsbuku na osnovu koje možete da potvrdite da li se neko od vaših prijatelja trenutno nalazi u Minhenu, pa i da li mu je potrebna pomoć.
 
Konzulka Srbije u Minhenu Snežana Miljanić u izjavi za RTS preporučila je građanima da ne napuštaju stanove i da ne koriste javni prevoz. Za više informacija građani se mogu javiti na telefon 0049/89982-475-72.
 
U Olimpija tržnom centru u Minhenu došlo je do pucnjave, a sumnja se da je bilo više napadača koji su trenutno u bekstvu, o čemu više čitajte OVDE.
  • Nek

    23.07.2016 22:00
    Ima zrtve
    Prema najnovijim informacijama, ima zrtve srpskog drzavljanstva, tacnije dvojnog (srpskog i madjarskog ) drzavljanstva. Zrtva je maloletan, imao je samo 15 godina. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.