Gugl Visoke Dečane "vratio" na pravu lokaciju

Na Gugl mapama manastir Visoki Dečani od nedelje ujutru se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.

U subotu je taj srpski manastir na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi Gugl mapa ukuca "manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na lokaciju kod Peći.

Takođe su vraćene i fotografije manastira.

Na ovu grešku u subotu je upozorio na Tviteru iguman Visokih Dečana Sava Janjić, koji je uputio molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu (opcija fidbek, Gugl maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji. "Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Gugl mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture", napisao je on na Tviteru.

  • NN

    24.07.2016 09:57
    Ćirilica
    Videvši igumanov tvit krenuh da potražim. I nadjoh na mestu gde i treba da bude sa sve fotografijama. Ali kada sam potražila ćiriličnim pismom odleteo manastir u Leskovac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.