Zašto je skočila i cena piletine?

Građani se još nisu osvestili od skoka cene svinjetine, a sačekale su ih i nove cene pilećeg mesa.
Poslednjih dana cena piletine porasla je i do 25 odsto kao posledica manje ponude utovljenih pilića, kažu proizvođači. 
 
Rade Škorić iz Poslovnog udruženja za živinarstvo ističe da je činjenica da je cena pilećeg mesa duže vreme bila niska i da je u maju i junu ove godine cena žive vage bila 50 odsto ispod cene koštanja. Sada cena praktično ide u normalu, kaže on.
 
"Sada je došlo do ravnoteže cene ponude i potražnje i to nema veze sa podizanjem cene svinjskog mesa", rekao je Škorić. Cena žive vage je, prema njegovim rečima, od sredine jula u odnosu na maj i jun skočila za oko 40 odsto.
 
Svinjsko meso je u poslednje dve nedelje poskupelo i do 40 odsto. Predstavnici Ministarstva trgovine rekli su prethodne nedelje da će se pribeći i interventnom uvozu ukoliko to bude bilo potrebno. 
  • Steva

    05.08.2016 11:39
    Sto se bunite?
    Vucicu odmah smanji plate i penzije20%! Pazi ti njih poskupelo meso i jos se bune!?! Sta vi mislite od kojih para da se polticarima Srbistana isplacuju plate od 400 ili 500.000 dinara?
  • V

    05.08.2016 10:24
    @Pera

    Citiraj izvor statistike. To sto si napisao je potpuna laz i izmosljotina.
    Ne postoje nikakvi laktovegani ni ovolaktovegani. Odakle ti to? Vegetarijanci nisu vegani, a oni koji jedu ribu nisu ni vegetarijanci vec pesceterijanci tj. karnisti.
    Postoje samo vegani koji ne jedu i ne koriste nista zivotinjskog porekla. Nema nikakvih podrupa medju veganima sem onih koje izmisljaju neprijatelji veganstva.
    U Srbiji ih je broj i statav vegana isti kao i svuda u svetu najvise medju mladjom populacijom, bez obzira na pol.
    Nije mi jasno koji su ti motivi za takvo perfidno obmanjivanje javnosti, sem ako ne radis za neku industriju koja eksploatise zivotinje, pa ovde po zadatku siris dezinformacije i izmisljotine.
  • @ Petar

    05.08.2016 09:28
    Dođe tako jedan u kafanu, noću oko 3h. Priđe prvom koji je mirno sedeo za stolom i gledao svoja posla - i opali šamarčinu iz sve snage!
    Ničim izazvano.
    Uskoro dođe Petar i kaže:
    "Dođe mi da budem taj što je opalio šamarčinu, samo zato što ga napadate."
    Morao sam da primenim slikovito opisivanje zbog današnjih vremena.
    Ovom narodu je dosta provokacija od raznoraznih "prosvećenih" i "naprednih".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.