Dobar uspeh srpske vojske na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji

Srpska vojska osvojila je po treće, peto i sedmo mesto na drugim Međunarodnim vojnim igrama u Alabinu, Rusija.
Na pobedničko postolje u "Tenkovskom biatlonu" popela se ekipa Ruske Federacije koja je iza sebe ostavila Kinu, Kazahstan i Belorusiju. 
 
Predstavnicima vojski prve tri rangirane zemlje medalje je uručio ruski ministar odbrane general armije Sergej Kužugetovič Šojgu, koji je zvanično proglasio Međunarodne vojne igre zatvorenim.
 
Finalu "Tenkovskog biatlona" i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara prisustvovali su i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. Oni su se pre finalne trke susreli sa predstavnicima Vojske Srbije koji su učestvovali na Međunarodnim vojnim igrama i čestitali im na individualnim i ekipnim postignutim uspesima i rezultatima.
 
Na ovogodišnjem takmičenju naše ekipe učestvovale su u tri discipline. Pontonirci iz Rečne flotile takmičili su se u disciplini Otvorene vode“ na reci Oki kod grada Murom i osvojili treće mesto. Tenkisti koji su učestvovali na poligonu Alabino u disciplini Tenkovski biatlon osvojili su peto mesto, a pripadnici artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva nadmetali su se u disciplini Čisto nebo na poligonu u blizini grada Jejsk, gde su zauzeli sedmu poziciju.
 
Međunarodne vojne igre održane su od 30. jula do 13. avgusta na vojnim poligonima u Rusiji, a prvi put se deo takmičenja održavao i u Kazahstanu. Učestvovala je 121 ekipa iz 19 država sveta koje su se nadmetale u 23 različite discipline.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.