Evakuisani putnici koji su bili zarobljeni zbog klizišta kod Bajine Bašte

Svi putnici sa puta uz jezero Perućac, koji su bili blokirani zbog klizišta, evakuisani su.
Neki su prevezeni čamcima, dok su preostali pešice preko odrona stigli na sigurno.
 
Između odrona zemlje ostalo je još šest, sedam automobila koji će biti oslobođeni tek pošto se odroni uklone sa puta, a procena predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića je da će taj posao trajati dva dana.
 
Najmanje petnaest automobila našlo se zarobljeno uz jezero Perućac, pošto su put Rastište – Bajina Bašta na nekoliko mesta zatrpali odroni. Bilo je zarobljeno tridesetak ljudi.
 
Do odrona je došlo oko 18 sati, usled jake kiše. Mehanizacija javnih preduzeća iz Bajine Bašte upućena je u kanjon.
 
Put Perućac-Rastište blokiran je za saobraćaj u dužini od 27 kilometara, rečeno je u MUP-u u Užicu. Kako je navedeno, ekipe sa mehanizacijom su pošle da raščišćavaju teren, a kretanje je ograničeno onima koji imaju vikendice na jezeru Perućac i iz tog područja mogu da izađu jedino čamcima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija