Višesatna zadržavanja na Batrovcima, dva sata čekanja na Horgošu i Kelebiji

Na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko dva sata, toliko se čeka i na prelazu Kelebija, a na prelazu Batrovci višesatna su zadržavanja.

Na ostalim prelazima se čeka do 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako biste izbegli višesatna zadržavanja na ta dva prelaza za ulazak u Mađarsku, AMSS savetuje korišćenje prelaza Bački Breg, koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, a samo za putnička vozila 7-19 časova otvoreni su prelaz Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Za ulazak u Hrvatsku, AMSS savetuje prelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, prelaza Bačka Palanka ili prelaz Sot, jer su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom takođe duge kolone i višesatna zadržavanja.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja ka Crnoj Gori, na koridoru 10 iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda ka Mađarskoj i Hrvatskoj granici.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama obezbeđen je dovoljan broj inkasanata. Svi kanali za naplatu putarine, kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno. Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP "Putevi Srbije" je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći, a na svim naplatnim stanicama obezbeđena je pijaća voda. 

  • Andrija Šrek

    21.08.2016 14:55
    ?
    Zar nije već bila ova vest?
  • :)

    21.08.2016 14:24
    Zzivane, da li znas da postoji nesto sto se zove strast prema automobilima? Obicno je osecaju "pravi" muskarci. Ja od svoje druge godine zivota obozavam automobile i sa tobom se slazem samo za koriscenje bicikla po gradu (jer je voziti auto po ns pravo mucenje za auto i zivce)
  • Zivan

    21.08.2016 09:21
    Godiama se zalazzem da se na bliske destinacije odlazi biciklom, na srednje udaljene vozom, a na daleke avionom. Ali, ne vredi, svetina navalila na automobile i sada se buni ssto mora da cceka pred graniccnim i naplatnim rampama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.