Oprez, policija u "presretačima" sutra meri brzinu i nivo alkohola

U ponedeljak, 22. avgust, počinje akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima.

Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 državi - 28 država članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), navodi se u saopštenju MUP.

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima Srbije. Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim "presretačima".

"Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere", poručuju u MUP.

  • hmm

    21.08.2016 14:55
    bilo bi super kada bi policija imala neke uređaje za merenje buke i ograničenja, pa za te tandrkavce da ih zaustavi, dobar dan molim vas startujte vozilo a-ha auto vam se čuje kao tenk, tehnički neispravno vozilo, parkirajte ovde, isključeni ste iz saobraćaja itd.

    od pojedinaca kojima je ložana da cela mesna zajednica zna kada dolaze i odlaze i onih koje baš briga da li im je auto ispravan, naročito u 2 noću ne može da se spava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija