Mihajlović: Naplatićemo penale zbog kašnjenja, ako nadzorni organ kaže da je moguće

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je probijen rok za završetak deonice autoputa Ljig- Preljina, da od investitora očekuje da objasni zašto se kasni i da će država Srbija da naplati penale, ukoliko nadzorni organ kaže da je to moguće.

Ona je podsetila da je autoput završen 97 odsto i da se rade finalni radovi, ali ono što brine, kako kaže, jeste protok informacija, jer o poteškoćama na terenu i eventualnom kašnjenju nije obaveštena Vlada Srbije.

Podseća da je u pitanju veliki projekat od 300 miliona evra i da niko ne spori da mogu da se dešavaju problemi, te da deonica ne kasni zbog finansijskih poteškoća, već zbog tehničkih problema, zbog problema u dva tunela i na jednom mostu.

"Ovog puta očekujem da investitror da jasna objašnjenja i da država Srbija naplati penale za kašnjenja ukoliko to i nadzor kaže da je moguće", naglasila je Mihajlović. Kako kaže, ministarstvo je formiralo tehničko-finansijsku grupu, da se vidi zašto je došlo do kašnjenja.

Ona naglašava da je ministarstvo upozoravalo investitora, a to su Koridori Srbije, da moraju da imaju nadzor nad tako velikim projektima i da je taj nadzor odredjen tek u februaru.

  • rade

    27.08.2016 09:22
    hahahha da moraju da imaju nazdzor hahahah radim kao nadzor na minijaturnim i megalomanskim projektima pa uvek ima nadzor. hahahah koja farsa od ministarke koja je superman pa ona je vec bila ministarka na vise sektora. Wow imamo supermanku. Nadzor na 300 miliona eura drzavnih para da nema? hahahaha Lopovluk da nema premca u svetu
  • АКО, АКО

    26.08.2016 17:28
    АКО и само АКО.

    Када ће да се избаци из употребе, ако незнаш немој да причаш.
  • Horor

    26.08.2016 13:32
    Mihajlović: Naplatićemo penale zbog ...

    ... punjenja nasih dzepova .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.