Nenad Popović mogući potpredsednik Vlade

Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije i uvođenja novih članova i resora.

Prema saznanjima Novosti, lider Srpske narodne partije Nenad Popović, koja je u koaliciji s naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose s Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama s kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija. Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju sa Moskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima Ljajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Goran Čabradi, lider Zelene stranke.

  • Zoltan

    31.08.2016 11:19
    Vreme je bilo
    Mi Vojvođani konačno treba da gledamo svoj interes. Nismo se leba najeli od evrope. Treba da se okrenemo saradnji sa Rusijom. Popović je odlično rešenje.
  • Limanstrong

    30.08.2016 22:31
    Srpski i ruski, jedini sluzbeni jezici uskoro u RS, posebno u APV. A ne kojekakvi ruzni pseudo jezici kobajagi "nacija" i istih takvih "drzava". APV - najzagadjeniji region na planeti.
  • Boki

    30.08.2016 21:22
    Jao, jao!
    Šta je sad? Frka?
    Dobri vam ovi zapadni ministri a ne valjaju ruski ljidi?
    A šta su ovi kao zapadni uradili ?
    Koliko ja vidim nisu ništa za poslednjih 16 godina osim što se vi tripujete da su vam oni bliži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.