Nije produžen rok za magistarske i doktorske studije

Ministarstvo prosvete uputilo je Vladi Srbije nacrt izmena Zakona o visokom obrazovanju, kojim se predviđa produženje roka za završetak osnovnih studija za one koji studiraju po starim programima, ali ne i rok za magistarske i doktorske studije.

Ministarstvo je usvojilo mišljenje Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, koje je nadležno da predlaže Ministarstvu politiku visokog obrazovanja, da se izmenama zakona ne produžava rok za studiranje na magistarskim i doktorskim studijama po starim propisima.

Izmene zakona odnose se i na utvrđivanje prava studenata koji su u školskoj 2014/2015. odnosno 2015/2016. godini ostvarili najmanje 48 ESP bodova da se rangiraju u okviru ukupnog broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta, precizira se u saopštenju.

  • Masinac

    19.09.2016 10:46
    Za produzenje
    Mislim da je korektno da se ljudima produzi rok. Postdiplomske studije su po svojoj prirodi dosta drugacije od dodiplomskih. Studentima nisu dovoljni knjige i skripta, vec i ogromna kolicina (kod nas tesko dostupne literature), laboratorijski uslovi (kod nas vrlo oskudni) itd.

    A da ne pricamo o tome koliko ce biti osteceni magistri koji ce i kad zavrse biti izjednaceni sa obicnim diplomiranim studentima...
  • Jasna

    18.09.2016 17:24
    A TV?
    Zašto na TV-u ćute o problemu postdiplomaca? Cenzira?!
  • Nada

    18.09.2016 11:20
    Podrska svim studentima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.