Obustavljen postupak protiv Karića zbog zastarelosti

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se vodi protiv Bogoljuba Karića zbog zastarelosti dela.

Više tužilaštvo potvrdilo je da je dobilo rešenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz "Mobtela".

Ta optužnica, koja je obuhvatala i njegovog brata Sretena i još 13 osoba, prekvalifikovana je 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, ali nikada nije stupila na snagu, niti je za njim u tom slučaju bila raspisana poternica. Kariću je bila zaprećena kazna do pet godina zatvora, a sam krivični postupak je pokrenut 2006, kada su Karići otišli iz Srbije.

Za vlasnikom "BK grupe" i liderom PSS bila je raspisana i Interpolova poternica, ali njega više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako je bilo navedeno u toj optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima, među kojima je bilo i stranih državljana, "izvukli" više od 60 miliona evra sa računa "Mobtela". Protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije "Mobtela" za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom zastarevaju 2017. godine.

  • Smrdija

    23.09.2016 19:15
    @ns
    Ne znam ali bolji mi je Bogoljub od Kostica, Beka, Miska on barem voli svoju drzavu...

    Vodi ga kuci .
  • Dok traje obnova

    23.09.2016 17:40
    Što bi rekao Bekim Fehmiu, kao Žarko Munižaba u "Specijalnom vaspitanju"...
    -"Obustavlja se? A to... što je moj štićenik mrtav, to ništa? NIšta se ne obustavlja!"
  • ana

    23.09.2016 15:55
    ne razumem pa ko je kriv nego sud za zastraelost. Za svaki zastareli postiupak treba ponistiti pravosudni ispit sudiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija