Ljiljani Spasić uručena nagrada "Osvajanje slobode"

Izvršnoj direktorki "Građanske akcije Pančevo" Ljiljani Spasić večeras je uručena nagrada "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević Tasić" u Ustanovi kulture Parobrod.

U ime žirija nagradu je uručila prošlogodišnja dobitnica i predsednica žirija Danica Vučenić.

Nagrada osvajanje slobode već 16. godinu za redom dodeljuje se ženama zaslužnim za afirmaciju demokratije, ljudskih prava i tolerancije u političkoj komunikaciji, 24. septembra - na dan izborne pobede 2000. godine nad režimom Slobodana Miloševića.

Nagradu su prethodnih godina, pored ostalih, dobile Ružica Đinđić, Lila Radonjić, Mirjana Karanović, Borka Pavičević, Aida Ćorović, Olja Bećković, Srbijanka Turajlić, a sve zajedno učestvovale su u radu žirija.

Nakon prijema nagrade, Ljiljana Spasić je rekla da će njena organizacija nastaviti da sprovodi akcije i deluje podsećajući da živimo u periodu planetarne krize. "Kako pitanja slobode i prava počinju tamo gde se završavaju prava i slobode drugog, neophodno je da verujemo da su mogući ideali kojima težimo", navela je Spasić.

Dobitnica nagrade, prema navodima Fonda, je aktivistkinja organizacije koja promoviše vrednosti građanskog društva, kulturu mira, nenasilja, zaštitu ljudskih i manjinskih prava i neophodnost suočavanja sa ratnom prošlošću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.