Pajtić podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS, Balaševićeva napustila stranku

Dosadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podneo je danas, dan nakon što je izgubio unutarstranačke predsedničke izbore, neopozivu ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe DS-a, na koju je izabran pre nekoliko meseci.

Kao je Pajtić rekao, među juče izabranim rukovodiocima DS, prema njegovom mišljenju "nema narodnih poslanika kojima bi ustupio tu poziciju", ali da ipak oseća "obavezu da podnese neopozivu ostavku".

"Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće", ocenio je Pajtić.

Pajtić je u pisanoj izjavi poručio da je od "ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost stranke bila to što su njeno rukovodstvo činili ljudi "znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija".

"Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor, kao demokrata, poštujem", dodao je Pajtić.

Poručio je da se nada da će "novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača koji su do juče bili nedostupni", a onima koji su glasali za njega da svaki glas doživljava kao "priznanje nastojanjima da sačuva DS".

Jelena Balašević napustila DS

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Jelena Balašević danas je napustila tu stranku.

Balašević je na svom Tviter nalogu čestitala učesnicima i pobednicima na jučerašnjim izborima u toj stranci.

"Juče je bio izborni dan u DS. Moj izbor je ipak bio da se iščlanim umesto da glasam", navela je poslanica u Skupštini Vojvodine.

Potpredsednici DS poznati u ponedeljak

Potpredsednička mesta u Demokratskoj stranci najverovatnije će zauzeti Branislav Lečić, Tamara Tripić, Jovan Marković, Nada Kolundžija i Igor Salak, pokazuju preliminarni rezultati neposrednih izbora u DS-u.

Predsednik izborne komisije DS Dušan Dinčić rekao je da još nisu obrađeni svi podaci, i da je na šestom mestu po broju glasova Nataša Vučković, koja za petim kandidatom zaostaje za veoma mali broj glasova.

Zvanični rezultati očekuju se u ponedeljak.

Članovi Demokratske stranke izabrali su u subotu Dragana Šutanovca za predsednika DS a on je na tom mestu zamenio Bojana Pajtića. Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.459 birača, a Šutanovac je dobio 59 odsto glasova.

  • Miac

    26.09.2016 08:22
    Corka
    A sad slede hapsenja :)...stvoreni su svi preduslovi.
  • Sale NS

    26.09.2016 07:47
    Da mi je znati ...
    ... kako će se DS oporaviti od velikog gubitka odlaskom Balaševićke ?! Takođe, očekujem da joj mama sada savetuje da priđe naprednjacima jer treba snimiti i drugi deo filma (koji niko nije gledao i o kojem se ne priča).
  • :/

    26.09.2016 07:25
    -
    @novosađanka 25.09.2016 • 15:05
    "Do 2012 . glasala sam za demokrtsku stranku. Kaznila sam ih kao i većina vernih birača.
    Mislila sam da Pajtić kao vojvođanin nema šanse u konkurenciji sa srbijanskim kandidatom i tako je i bilo.
    Ne bih volela da DS doživi još jedno cepanje,, jaka DS potrebna Srbiji ipak je DS partija - institucija."

    Kaznili ste svi vi zajedno, nas. Hvala vam na tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija