FOTO: Devetoro uhapšeno zbog krađe goriva iz "Kolubare"

Devet osoba je uhapšeno zbog sumnje da su proneverama oštetili Rudarski basen Kolubara za 13 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšeni su Z.N. (31), A.J. (31), A.A. (29), S.D. (41), V.Đ. (27), N.P. (27), zaposleni u RB "Kolubara" i V.M. (46), V.S. (39) i A.T. (31), zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata "Kolubara - Usluge" d.o.o. Lazarevac.

Zbog istog krivičnog dela, krivična prijava biće podneta i protiv još pet osoba zaposlenih u te dve firme a koji se već nalaze u pritvoru, kao i protiv Z.Đ. (47), koji je na izdržavanju kazne zatvora zbog primanja mita.

Oni su iz autocisterni istakali gorivo u plastične rezervoare zapremine 3.150 litara, koji su se nalazili u kombi vozilu. Gorivo su zatim prodavali većem broju fizičkih lica na crnom tržištu, a novac od prodaje delili između sebe.

"Ova organizovana kriminalana grupa je u periodu od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine, na štetu JP EPS, RB "Kolubara" Lazarevac, protivpravno prisvojila 104.670 litara evrodizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara. Time je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.990.350,00 dinara, a nanela štetu JP EPS, RB "Kolubara" - Lazarevac u iznosu od 13.607.100,00 dinara", naveo je MUP.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno oko 2,5 tone evro dizela koji je policija privremeno oduzela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija