Poslanica PUPS može istovremeno da bude i na čelu Pošte

Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je pozitivno mišljenje da poslanica PUPS Mira Petrović može da obavlja i funkciju vršioca dužnosti direktora Pošta Srbije.

Odluku Administrativnog odbora osporili su svi opozicioni poslanici, članovi odbora iz DS, DJB, SRS, SDS, navodeći da bi to bilo protivzakonito, da predstavlja partijsku podelu plena, te da se protive gomilanju funkcija. Poslanici su naveli i da na sajtu PUPS-a stoji da je Petrovićeva potpredsednica te stranke što je, kažu, u suprotnosti sa zakonom i navode da bi mogla da bude u sukobu interesa.

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović (SNS) odbacio je te argumente kao nesonovane, ukazujući da se Petrovićeva bira za vršioca dužnosti direktora na određeni rok, a da će biti raspisan konkurs za direktora. Konačnu odluku, naveo je, donosi Agencija za borbu protiv korupcije.

Administrativni odbor dao je pozitivno mišljenje na zahtev Sonje Podunavac da, osim zamenika člana Republičke izborne komisije, bude i u Sekretarijatu za inspekcijske poslove u Skupštini grada Beograda, navodeći da su to dva različita slučaja.
 

  • ZNATIŽELJAN

    01.10.2016 11:06
    Da li je gospodja priložila Administrativnom odboru i dokaz o svojoj PREOSTALOJ RADNOJ SPOSOBNOSTI?
    Pitam, jer je ista PENZIONER?

  • ST

    01.10.2016 10:08
    Sve moze...Banda svira tra-la-la...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.