Miloš Jovanović kandidat za predsednika DSS-a

Funkcioner DSS Miloš Jovanović biće jedan od kandidata za šefa ove partije na predstojećim unutarstranačkim izborima, a danas je izabaran za potpredsednika stranke.

On je na toj funkciji zamenio Borka Ilića koji je ranije podneo ostavku. Jovanović je ranije tokom dana zatražio od GO stranke podršku za svoju kandidaturu i najavio da će se u slučaju da bude izabran na tu funkciju kandidovati i za predsednika DSS.

"Primarno pitanje stranke ne bi trebalo da budu lokalne koalicije već zašto je DSS za dve godine izgubio trećinu birača. Pre dve godine osvojili smo 152.000 glasova, a 2016. sa Dverima 190.000 glasova. Neka je od toga 100.000 naše, za dve godine smo izgubili trećinu glasača. To je pitanje od prvorazrednog značaja", kaže on.

Takođe, ističe da je i da neslaganje u državnoj politici između DSS i drugih stranaka ne treba da bude prepreka koalicijama na lokalnom nivou.

"Na lokalu se ne rešavaju pitanja državne politike, nećemo na Vračaru ili Voždovcu rešiti pitanje Kosova i Metohije, prodaje EPS-a ili Telekoma", navodi Jovanović i dodaje da DSS mora da se konsoliduje organizaciono, kadrovski i programski, da se stranački ograni pitaju, "da budemo vojska, a ne razularena banda".

Prema njegovim rečima, stranka ne bi trebalo da menja program, ali politiku mora da definiše na nov način, kako bi građani znali šta im nudi. Jovanović se nada da će stranački izbori biti održani u najkraćem roku i da neće biti jedini kandidat.

DSS je od jula ove godine bez lidera, jer je predsednica stranke Sanda Rašković Ivić podnela ostavku zbog neslaganja sa formiranjem lokalnih koalicija sa SNS, naročito u centralnim beogradskim opštinama.

Ranije je Marko Jakšić podneo ostavku na članstvo i sve funkcije u DSS, dok je Slaviša Ristić podneo ostavku na mesto potpredsednika i člana Glavnog odbora stranke zbog, kako su naveli, "kolaboracije sa SNS".

  • Gil-Scott Heron

    04.10.2016 08:45
    Ja sam glasao za DSS od 2000 pa do sada izuzimajuci zadnje izbore. A za koga si ti glasao?
  • neko

    02.10.2016 00:10
    pitanje
    Pravo pitanje je zasto ova stranka uopste vise postoji i ko su tih 100.000 koji su glasali za njih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.