Besplatni zdravstveni pregledi za decu koja počinju da se bave sportom

Sport ne sme da bude opterećenje za budžet jedne porodice i zato je zdravstveni pregled za decu od šest do 14 godina besplatan, a novina u Zakonu o sportu je da su obuhvaćena deca koja počinju da se bave sportom, izjavio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Želimo da istaknemo da su obavezna dva lekarska pregleda, koja koštaju od 700 do 12.000 dinara, apsolutno besplatna za decu od 6-14 godina i samim tim, želimo da vratimo one trendove, ona vremena, kada je sport bio pristupačniji, besplatan", rekao je Udovičić, koji je prisustvovao javnom času rvanja i besplatnim lekarskim pregledima za decu i omladinu.

Kako je istakao, ne mogu se preko noći vratiti ta vremena, sistemski se mora okrenuti tim vrednostima.

"Potrebno je vreme, a mislim da upravo ne samo ova akcija, već više stvari koje smo propisali zakonom, pokazuju želju da se obavežemo da sport učinimo pristupačnijim", rekao je Udovičić.
 

  • Vaske

    08.10.2016 19:06
    @roditelj
    Nikada nismo zadovoljni, nije ni čudo što smo tu gde jesmo.

    Da se ne mučiš pitanjem da li sam roditelj. Jesam, roditelj troje dece.

    Aj ćao
  • Roditelj

    08.10.2016 15:08
    A zašto taj "sportski pregled" ne ide na trošak obaveznog zdravstvenog osiguranja za SVU DECU do 18 godine?
    To je suštinski samo malo detaljniji sistematski pregled, koji bi bio koristan za SVU DECU do 18 godine, radi kontrole zdravlja.
    Onima koji se bave sportom služio bi kao potvrda za granske sportske saveze i školska takmičenja.
    Zašto Fond zdravstenog osiguranja to neće da plati za svu decu do 18 godina,već plaćaju roditelji za sve starije od 14 godina?
    Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.