Škola u Novom Pazaru dobila ime po Bin Zajedu

Osnovna škola "Rastko Nemanjić Sava" u novopazarskom naselju Dojevići od početka nove školske godine nosi ime po aktuelnom predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeiku Kalifi bin Zajedu el Nahjanu.

Rukovodstvo škole tvrdi da je na taj način ispoštovan dogovor premijera Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora UAE u Srbiji Džume Rašida el Daherija.

"UAE i su finansirali izgradnju škole i vrtića, a zahtevi su im bili da škola ponese ime osnivača njihove države, a vrtić ime Abu Dabi", rečeno je za "Blic" u toj obrazovnoj ustanovi.

Prilikom svečanog otvaranja nove škole u decembru prošle godine, premijer Vučić istakao je da se "Srbija neće stideti imena te škole".

"Naši prijatelji iz UAE su jedino tražili da tim institucijama u koje su uložili budu data imena po njima", poručio je tada Vučić.

Novoizgrađeni objekat osnovne škole u Dojeviću ima 3.100 metara kvadratnih i primaće 1.600 đaka u dve smene. Kako jedna od najznačajnijih ličnosti ne bi ostala bez škole u kraju u kojem je rođena, od 1. septembra škola u selu Deževa nosi naziv po Rastku Nemanjiću.

  • NS

    13.10.2016 13:32
    @Milena
    Verovatno Srbija i može da popravi po koju školu ali sigurno ne može sve. Mnogo je važnije šta će deca u njoj učiti nego kako se zove, a London ne mora da traži pare od drugih - ima ih dovoljno pa mogu da zadrže imena. Nije lepo, ali dokle taj neosnovani ponos na siromaštvo (ili neko misli da mi nismo veoma siromašna zemlja?)
  • ana

    13.10.2016 12:07
    po meni je ok. ko zida moze da bude i kum. Tako valaj i za ulice. a ne da ih prekrstavaju kakogod dodje druga vlast.
  • Milena

    13.10.2016 11:06
    Dokle više ponižavanja! Zar ova šugava država nije u stanju da renovira jednu lokalnu školu pa da ostane ime kako dolikuje, već se zbog šake dolara ponižavamo! Imaju li naši političari bar malo dostojanstva!? Probajte da u Londonu promenite ime, pa da umesto škole Vilijam Šekspir stoji Alibaba, ili bilo gde u normalnom svetu. Nema šanse!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.