Peković i Vozarević novi članovi Saveta REM-a, kandidati civilnog sektora nisu prošli

Goran Peković i Đorđe Vozarević novi su članovi Saveta Regulatorno telo za elektronske medije (REM), odlučila je danas Skupština Srbije.

Za njihov izbor glasala su 135 poslanika.

Peković je izabran za člana Saveta REM na predlog udruženja i izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji, a Vozarević na predlog nadležnog odbora Skupštine Vojvodine.

Parlament danas nije izabrao nijednog od dva kandidata za Savet REM koje su predložila udruženja čiji su cljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece. Kandidati su bili Milan Antonijević i Snežana Stojanović Plavšić.

REM je samostalna nezavisna regulatorna organizacija koja vrši javna ovlašćenja u cilju delotvornog sprovođenja utvrđene politike u oblasti pružanja medijskih usluga u Srbiji, unapređivanja kvaliteta i raznovrsnosti usluga elektronskih medija, doprinosa očuvanju, zaštiti i razvoju slobode mišljenja i izražavanja.

Savet REM ima devet članova, koje bira Skupština Srbije iz reda uglednih stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova iz nadležnosti Regulatora.

Teme

rem

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija