Avion sa humanitarnom pomoći odleteo za Alep

Sa niškog aerodroma "Car Konstantin" avion Iljušin-26 poneo je humanitarnu pomoć za sirijski grad Alep, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U donaciji Srbije nalazi se hrana (brašno, šećer, ulje...), odeća i obuća, lekovi i vreće za spavanje.

Utovaru humanitarne pomoći i ispraćaju aviona prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. Čepurin je rekao da je humanitarna akcija Srbije isključivo namenjena za pomoć Sirijcima koji stradaju od terorističke ofanzive i da nije uperena ni protiv koga.

"To je pomoć za sirijsku decu, sirijsko civilno stanovništvo, kome je pomoć vrlo potrebna upravo sada. Humanitarna akcija je smišljena i ostvaruje se u okviru međunarodnog prava i u sklopu napora koji se preduzimaju od strane UN", naglasio je ruski ambasador.

  • pro-amerikancima

    21.10.2016 07:31
    Ovaj narod je uz Ruse ogromnom većinom i pre ili kasnije će bez obzira na izdajničku vlast pustiti Ruse ovde.
    A onda će te vi dole pevati drugačiju pesmu.
  • G

    20.10.2016 22:41
    @filter - u pravu ste. Rusija da je prijatelj Srbiji bombardovala bi nas, razrušila nas i napravila 120 milijardi štete i potom bi nam otela 15% teritorije na kojoj bi potom izgradila svoju vojnu bazu. Nikada od Rusije neće biti demokratija.
    Istina, kad SAD divljački bombarduje i potom šalje pomoć u istu oblast, to se zove humanost u svim zapadnim medijima.
  • filter

    20.10.2016 20:10
    Тешко ћемо се отрести руса
    Xa xa xa...Прво Руси дивљачки бомбардују ону сиротињу у Алепу, а онда им ови наши, као, шаљу уље и ћебад. Цела комендија је у ствари око тога да се легализује и устали руска база у Нишу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.