Afera citostatici: Oslobođeno troje lekara

Troje lekara Instituta za onkologiju, optuženih u aferi citostatici, oslobođeno je u Specijalnom sudu u Beogradu jer, kako je obrazloženo, nema dokaza da je u opisanim radnjama bilo elemenata krivičnog dela.

Oslobođeni su tadašnji načelnik Odeljenja pedijatrijske onkologije Zoran Bekić, direktorka apoteke Instituta Ivana Popović, kao i pomoćnik direktora Instituta za zdravstvenu delatnost Zoran Tomašević.

Podsetimo, prema navodima optužnice lekari Instituta za onkologiju su, navodno, od marta 2007. godine do kraja 2009. godine dogovarali sa predstavnicima farmaceutskih kompanija da im unapred daju podatke o potrošnji citostatika i o planiranim javnim nabavkama. U optužnici piše i da su lekari uticali na povećanu potrošnju citostatika nekih farmaceutskih kuća, kojima su dostavljali informacije na osnovu kojih su dostavljale najpovoljnije ponude, a onda sa njima zaključivali ugovore o kupovini citostatika.

Lekari su, prema optužnici, dobijali novac od farmaceutskih kuća i na njihove račune uplaćivan je novac za navodne autorske honorare.

  • Kantar

    26.10.2016 13:46
    Pa naravno da su oslobođeni... Osuđen lekar je kao jeti - svi pričaju o njemu, ali on zapravo ne postoji. Vrana vrana oči ne vadi, a zbog njihovih grešaka narod odapinje masovno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.