Bramerc zamerio što nije izručeno troje radikala

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zamerio je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću što vlada i nadležni organi Srbije nisu izručili troje funkcionera Srpske radikalne stranke Haškom tribunalu i tražio da se to učini što pre, jer ta obaveza neće nestati, saopštila je Vlada Srbije.

Haški tribunal je funkcionere Srpske radikalne stranke Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na svedoke i ometanja pravde u postupku protiv lidera SRS Vojislava Šešelja.

Vućić je danas u Beogradu razgovarao sa Bramercom o izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, čije razmatranje se očekuje početkom decembra.

Premijer je rekao da je Srbija posvećena borbi za otkrivanje onih koji su počinili ratni zločin, njihovom kažnjavanju, kao i da je spremna za punu regionalnu saradnju u cilju otkrivanja počinilaca, navodi se u saopštenju.

  • V

    27.10.2016 18:59
    -
    imam istu zamerku. Samo šta vredi da odu u Hag, kad je Hag oslobodio Šešelja
  • Helix

    27.10.2016 18:15
    Pa di ce svoj svoga ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.