Novi zakoni za borbu protiv korupcije do kraja godine

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da se do kraja godine planira donošenje novih zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i o organizaciji i nadležnosti državnih ogana u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je saopštilo ministarstvo, Kuburović je tokom razgovora sa novim šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oriciom kazala da je planirano da se do kraja godine usvoje izmene Krivičnog zakonika i Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

"Izmenama postojećih i donošenjem novih zakona, Srbija želi da dokaže doslednost u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", navela je Kuburović.

Ona je dodala da se radi i na unapredjenju kapaciteta Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i na donošenju novih i imenama postojećih ključnih propisa u toj oblasti.

Ministarka je ocenila i da posebna pažnja u narednom periodu mora biti posvećena jačanju kapaciteta i unapredjenju rada sistema pravobranilaštva u Srbiji, u čemu će kako je navela, od velikog značaja biti podrška Misije OEBS.

Kuburović i Oricio su se saglasili da će organizacija prve regionalne konferencije pravobranilaštva, čiji će domaćin biti Beograd, 24. novembra, doprineti unapredjenju sistema pravobranilaštva u Srbiji.

Dodaje se da je Oricio izrazio spremnost Misije OEBS da pomogne u sprovodjenju ključnih reformi u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija