S tržišta povučen deo voćnih Juvitaninih kašica

Određene kašice čuvene hrane za bebe u teglicama "Juvitana", proizvođača "Swisslion - Takovo", povučene su sa tržišta nakon upozorenja Ministarstva zdravlja posle spovedene analize sanitarne inspekcije.

Zdravstvena neispravnost utvrđena je kod sedam vrsta Juvitana voćnih dečijih kašica, mahom u kojima su zastupljene kruška i jabuka. Spisak neispravnih proizvoda možete pogledati OVDE.

Ministarstvo zdravlja navodi da navedene kašice ne odgovaraju propisanoj ispravnosti dijetetskih proizvoda za decu prema Zakonu o bezbednosti hrane, a pronađeni su i povećani sadržaji određenih vrsta pesticida koji mogu izazvati stomačne tegobe.

Uticaj pesticida na organizam može se uočiti tek nakon dužeg vremena konzumiranja veće količine, ali se prema navodima portala Bebac, do sada nije pojavio slučaj komplikacije koje su prouzrokovale ove kašice.

"Swisslion Takovo" je počeo sa povlačenjem pomenutih proizvoda još 3. novembra.

  • zealot

    10.11.2016 13:32
    @Roditelji
    Kupujete banane? Rekao bih da da. Znate li da se prskaju hormonom rasta da bi sazrele dok stignu do nas? Zelene ubrane, dobijete ih zelene i čudesno sazru. Sveže banane, čak iz ekvadora.

    Hranite dete piletinom od tovnih pilića? Sve generacije posle 1988. imaju prvo ogromne zadnjice, pa noge i ruke. Dokazano je da starteri za pilad i prasak prelaze i utiču na čoveka.

  • Roditelji

    10.11.2016 12:15
    Udružimo se i tužimo ih! Hajde da ih naučimo pameti... Moje dete ima skoro dve godine a te kašice još uvek KUPUJEMO BAŠ ZATO ŠTO SMO MISLILI DA SE KORISTI VOĆE I POVRĆE KOJE JE ZDRAVIJE OD ONOG ŠTO SE NUDI U MARKETIMA... svaka je oko 100 din pa sračunajte koliko smo novaca na to potrišili ali kao hajde zdravlje je na prvom mestu. Međutim novac je ovde najmanji problem... NEODGOVORNOST PROIZVOĐAČA PREMA NAŠOJ DECI TREBA KAZNITI I TO DOBRO, NEKA SVAKO SLEDEĆI KO I POMISLI DA SE POIGRAVA SA ZDRAVLJEM NAŠE DECE PA I NAŠIM DOOOBRO ZAMISLI DA LI MU SE TO ISPLATI!!!
  • Mile

    10.11.2016 11:55
    konkurencija
    Kad kazemo inspekcija,pomislimo na ozbiljan i nekorumpiran dravni aparat.Naravno da je ova vest sumnjiva , kada znamo da tone neispravog mesa i dalje stoji u vitrinama mesara,isto je i sa hlebom i sirevima kao i sa uvoznim preradjevinama po pijacnim tezga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.