Uhapšen zbog krađe ograde na autoputu

Policija u Gornjem Milanovcu rasvetlila je krađu zaštitne ograde sa autoputa Ljig-Preljina i uhapsila N.N. (53) iz sela Boljkovci, saopšteno je danas iz MUP-a.
Kako je navedeno, prilikom pretresa više kuća i pomoćnih objekata, u Boljkovcima, pronađeno je i oduzeto 100 metara pletene žičane ograde i oko 70 metalnih profila različitih dimenzija, ukradenih sa auto-puta.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
Godišnja vrednost ukradenih, oštećenih, uništenih saobraćajnih znakova, putokaza i ostale saobraćajne signalizacije i opreme iznosi oko 120 miliona dinara, saopštili su "Putevi Srbije". Iz tog preduzeća upozoravaju da se godišnje ukrade više hiljada saobraćajnih znakova i putokaznih tabli.
 
Kako se navodi, ako se uzme u obzir da cena presvlačenja jednog kilometra puta u proseku iznosi oko 10 miliona dinara, može se zaključiti da bismo godišnje mogli da uredimo 12 kilometara puta za iznos novca utrošenog na ukradenu i oštećenu saobraćajnu signalizaciju. Iz Puteva Srbije ukazuju na to da je šteta i veća, jer nisu uzeti u obzir i lokalni putevi i ulice u gradovima i naseljima koji su u nadležnosti gradova i opština.
 
Upozorava se da krađa, uklanjanje ili oštećenje saobraćajne signalizacije smanjuje bezbednost i direktno ugrožava živote učesnika u saobraćaju, te bi kazne za takva krivična dela trebalo da budu oštrije. Glavni razlog krađe saobraćajnih znakova je skup i lako upotrebljiv materijal poput aluminijumskog lima ili čelične cevi prosečne dužine 2,2 metra koji na tržištu sekundarnih sirovina imaju veliku vrednost ili se koriste za pravljenje ograda i drugih konstrukcija.
  • Stelt

    18.11.2016 03:46
    Ej koje spinovanje kad neko nešto ukrade državi.A oni su ovih dana poslali građanima račune za parafiskalni namet odvodnjavanja za 2015 i 2016g i po mojoj proceni ukrali 100 miliona eura od svih nas.Padavine u su:u 2015 250l/m2, u 2016 1000l/m, a kašiku od bagera nisu nigde zaboli.To su lopine, a ne ova jajara bez posla iz donjih phizdinaca.
  • cwele

    17.11.2016 21:45
    Tuzna je i jadna ova banana.
  • Miki

    17.11.2016 21:09
    Čestitke policiji, samo mi se čini da se ovde radi o više lopova i o lopovima različtih profila. Ovaj bednik je zahvaljujući uspešnoj akciji policije identifikovan i priveden, kako saznadosmo iz vesti žica i ostali predmeti su uspešnom akcijom policije pronadjeni. Medjutim, reklo bi se da ovde ima i druge vrste lopovluka. Ako je pronadjeno 100 metara ogradne žice, postavlja se pitanje gde je ostatak ? Nije li neko lažno prijavio kradju 2 km ograde te popravku i ugradju iste naplatio iz Budžeta a u stvarnosti se radilo o kradji i popravci u dužini od 100 metara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija