Pisac lagao da je napadnut, hteo da prevari osiguravajuću kuću

Pisac srpskog porekla, koji živi u Beču, Petar Milatović Ostroški slagao je da je sredinom juna bio napadnut kako bi prevario osiguranje, objavio je bečki dnevnik "Esterajh".
 
On je tada policiji prijavio da su dve maskirane osobe upale u njegov stan i odnele "škakljive" dokumente, novac i druge vredne predmete, posle čega su ga, navodno, vezali za stolicu i pobegli. Tokom istrage, policija u Beču je ustanovila da postoje neslaganja u priči književnika i tragova nadjenih na licu mesta. 
 
Suočen sa dokazima, Milatović je priznao da je sve izmislio. Njegov motiv je bio da prevari osiguranje i od njega dobije novac, pa je protiv njega podneta prijava, navodi list pozivajući se na izvore iz istrage.
 
Ostroški je, da podsetimo, u junu pričao da je napadnut jer je pisao o pravoslavnim sveštenicima koji su bili "komunistički špijuni". On je tada rekao i da su napadači od njega tražili dokumentaciju korišćenu za pisanje knjige "Komesari u mantijama - komunistički špijuni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC)".
 
"„Tražili su od mene da im predam dokumentaciju na osnovu koje sam napisao i objavio na nemačkom knjigu 'Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC'. Uspeli su da nadju dokumentaciju koju sam dobio od ubijenog ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela i oko 3.200 evra u gotovini koje su mi ukrali iz kućne kase, a odneli su još nekoliko vrednih predmeta“, tvrdio je tada Ostroški.
  • Zivan

    19.11.2016 14:20
    Čovek hteo da se maštom posluži ne samo u svrhu pisanja novinskih feljtona, već i u nešto mnogo profitabilnije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija