Bira se najbolja srpska kobasica

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je javni poziv predstavnicima mesne industrije u Srbiji da učestvuju u prvom takmičenju za najbolju srpsku kobasicu od mesa sa domaćih farmi.
Cilj tog takmičenja je unapređenje konkurentnosti domaćih proizvođača, izgradnja brenda "srpska kobasica" i prepoznatljivosti domaćeg proizvoda od mesa sa potvrđenom dodatom vrednošću. Prijavljivanje za takmičenje traje do 9. decembra.
 
Kako se navodi u saopštenju PKS-a, proizvodnja kobasice će, prema propisanim okvirnim uslovima, trajati od 12. do 22. decembra, a 23. decembra takmičari dostavljaju proizvode na procenu Komisiji, u Institut za higijenu i tehnologiju mesa u Beogradu.
 
Stručnu komisiju, čine predstavnici Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, FINS-a Novi Sad, Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta Zemun, Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Vojske Srbije i tehnologa iz privrednih društava koja učestvuju u takmičenju.
 
U saopštenju PKS-a se dodaje da se proizvod "srpska kobasica" standardno proizvodi u Srbiji, ali da do sada nije registrovan ni zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu. U skladu sa važećim propisom o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa, proizvod je klasifikovan u grupi grubo usitnjenih barenih kobasica.
  • Ivana

    08.12.2016 13:04
    Kancerogeno zlo http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
  • Grog

    07.12.2016 23:16
    SrBska kobasica od zagađenog mesa stereoidima. Na Argentinski način, 30+ godina po koji chormon. Zdravo za naciju koja zbog korumpirane države nema stočni fond.

    Autentično Srbsko. Toxikana de luxe.
  • пола виагре

    07.12.2016 20:38
    Српска кобасица од меса не постоји на овом тржишту, у њој има свега али меса ЈОК!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.