Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Mlađana Dinkića

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je danas naredbu da se obustavi istraga protiv osumnjičenog Mlađana Dinkića koja se od 30. decembra 2014. godine sprovodila zbog postojanja osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
On se sumnjičio da je sa 13 poslovnih banaka zaključio sporazum prema kom im je krajem 2002. godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije - Zavod za obračun i plaćanje. U pitanju su službene prostorije sa kompletnom opremom, a banke su mogle da ih koriste uz obavezu da na osnovu ovih sporazuma preuzmu u radni odnos određeni broj zaposlenih iz Narodne banke Jugoslavije - Zavoda za obračun i plaćanje, navodi se u saopštenju.
 
"Prema prikupljenim dokazima tokom istrage - saslušanja osumnjičenog, ispitivanja svedoka, pribavljenih isprava, sprovedenog veštačenja proizlazi da se u radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz čl 359 st.3 u vezi st. 1 u vezi čl. 61 KZ-a", saopšteno je iz Tužilaštva.
 
Dodaje se i da "rezultati sprovedene istrage ukazuju da je zaključenim sporazumima iznos izmakle dobiti u vidu neplaćene zakupnine od strane poslovnih banaka za korišćenje poslovnih prostora i opreme u vlasništvu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, manji od iznosa otpremnine propisane zakonom koju bi Narodna banka Jugoslavije morala isplatiti za zaposlene koje su preuzele poslovne banke, a koji bi ostali neraspoređeni usled Zakonom o platnom prometu propisanog ukidanja Zavoda za obračun i plaćanje".
  • Mile

    26.12.2016 18:17
    Trla baba lan da je prođe dan...
  • Iluzionista

    26.12.2016 17:15
    Dimna zavesa
    Ovakvi događaji samo idu na ruku vladajućoj garnituri jer se skreće tema sa pravih problema a ljudi se huškaju da se bave likovima koji nisu više godina u vlasti i da se svi kao nešto zgražavaju.Ako državni organi nisu mogli da mu dokažu to što su mislili da mogu onda je stvar završena. A mantra o parama sa Kipra koje je dotični navodno uzeo a što mu pripisuju oni koji samo kraduckaju može da služi samo za dečije bajke.Da je to stvarno istina dotični bi već bio ucenjen nekim novim krivičnim prijavama, da ih vrati .Kao da stotine miliona možete staviti u koferče i odneti kod babe na tavan.Možda je korisnije da pitaju neke iz SPS di su naši novci sa Kipra,pre bi došli do odgovora.Uostalom i g.Kertes nije odgovarao za nestale novce sa carine zašto bi i Mlađa.
  • .

    26.12.2016 15:09
    .
    Шта је ово пудлице напредњачке?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.