Obustavljena istraga: Bogoljub Karić može slobodno u Srbiju

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića, u slučaju "Mobtel".
Istraga je obustavljena i protiv Vidomira Parežanina, Pante Uroševića, Miše Kuzmanovića i Smilje Mladenović, zbog zloupotrebe položaja, saopštilo je Tužilaštvo.
 
Istraga je vođena zbog sumnje da je, u periodu od aprila 1994. do februara 1997. godine (delimično za vreme međunarodnih sankcija), tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije "Srbija BK PTT - Mobtel" i unošenja osnivačkog kapitala, Bogoljubu Kariću i preduzeću "BK trejd Inc", suosnivaču "Mobtela", pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551. dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.
 
Protiv Karića, koji je van Srbije od 2006. godine, nedavno je zbog zastarelosti obustavljen postupak u Višem tužilaštvu u Beogradu po optužžnici iz 2010. kojom se teretio za izvlačenje novca iz "Mobtela".
 
Sada bi trebalo da bude povučena poternica koja je za njim raspisana pre skoro 11 godina. Prema pisanju Novosti, Bogoljub Karić bi trebalo u petak da dođe u Beograd.
  • NS49

    30.12.2016 16:00
    A koji je od vas majmuna uzeo moje devize kod Dafine? To mi ne računate.
    E kakva glupost da sam ljude navlačio. Pa nikome nisam ni kazao šta sam radio da se "Vlasi ne dosete" i na oročavanju dinara lepo zaradio računajući kod Jezde na devizama jer sam pare na vreme izvukao ali što sam dobio da mostu izgubio na ćupriji pa gde sam tu sam.
  • Brat Dalton

    30.12.2016 13:55
    NS 49, znači mojih 1000maraka je kod tebe.Uložio si 20k dobio 30%kamate tj 26000, dakle moja hiljadarka je kod tebe kad već toliko hvališ kariće.
  • Pop Todor

    30.12.2016 13:35
    Majmune 49 ti si bio deo igre i navlačenja ostalih ulagača, a braća Dalton su braća karić koji su prethodnu celu šemu sa inflacijom dogovorili sa Miloševićem uključujući i beg za Rusiju.To isto su radili i jezda i dafina.Problem je i što su filijale po provinciji bile otvorene u septembru, a brzo pozatvarane već u novembru kako bi nas sprečili u vraćanju glavnica koje su zbog hiperinflacije vrtoglavo gubile vrednost.Dobijali smo termine za zaključana vrata.Banditi opet smišljaju sličan scenario.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.