Karić u Srbiji posle 11 godina: Salata je zlato srpskog trezora

Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju, nakon 11 godina, pošto su protiv njega obustavljene sve istrage, zbog zastarelosti i nedostatka dokaza, a pre tri dana povučena i Interpolova potrenica za njim.
Karića su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali članovi porodice i stranke, saradnici, i predstavnici medija, a dočekan je aplauzom i povicima "Bogoljub - Bogoljub" i pesmom.
 
U februaru ove godine, Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Karića zbog zastarlosti krivičnog gonjenja za zloupotrebu službenog položaja, odnosno izvlačenja novca iz "Mobtela".
 
U utorak je Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu protiv Karića povodom osnivanja "Mobtel-a" i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita bez garancija Astra banke, zbog nedostatka dokaza.
 
Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da nije srećan zbog obustavljanja istraga protiv Bogoljuba Karića, ali da nije na njemu da se meša u rad pravosudnih organa. 
 
"Salata je zlato srpskog trezora"
 
Konferencija nije prošla ni bez pominjanja zelene salate, za koju je rekao da je to "kapital koji može da se proizvodi u Srbiji i izvozi", da to mogu "sve srpske domaćice i domaćini".
 
"Ovo je kapital, ovo je dolar, ovo je evro i ovo je zlato trezora srpskog. Samo treba da organizujemo da svaka srpska domaćica i domaćin imaju plastenik. Ne moraju da znaju da proizvedu iPhone, i ne znam šta drugo. Ali ovo zna svako da proizvede i ovo može da puni naše džepove. Ova salata je kao metafora uzeta tada. Salata je nažalost tragedija, i naša Budimka, i naš Servo Mihalj, i naš PKB, i naša Zastava, sve to je postalo srpska salata", rekao je Karić. 
 
Istakao je da nema nameru da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da je siguran da nema konkurenciju. "Ali, ima nešto bolje od toga: da zaposlimo Srbiju - to je najveće kanabe koje treba Bogoljubu i, ako daju Bogoljubu mogućnost da zaposli narod, ja ću biti sluga najbolji, a oni ministri. Ako to uspeju da shvate, ja ću biti sluga broj jedan", rekao je Karić.
 
On je rekao i da o tome nije razgovarao s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, da ga nije upoznao i da ga je video samo na televiziji. O imovini koja mu je oduzeta, rekao je da neće tražiti ništa, ali da očekuje da vlast, ako je "normalna", to pitanje reši u skladu sa međunarodnim rezolucijama.
 
"Ne tražim ništa, ali očekujem da vlast bude revnosna i poštuje pravila EU i obešeteti oštećene. Meni ne treba ništa. Napravio sam 15 Mobtela van Srbije", rekao je on.
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    31.12.2016 07:31
    Pa vidi se da su braća po lopovluku zajedno oslobođena KARIĆ-DINKIĆ Mislim da je Dinkić navodno karića sjebo. Samo narodu bacaju prašinu u oči. Sad se vidi da je svaka vlast ista ali su ovi sad najgori
  • Gavra

    31.12.2016 01:59
    Vratio se Bogi !!
    nikad nisam voleo bogočjuba , niti saradjivao sa BK , ali me raduje ova vest i neko - ko maše salatom a ne priča o kablovima za auto industriju kao Jura , Lear i Delfi koji će zaposliti hiljade ljudi da rade za manju platu nego kinezi i indijci .... Mi u srbiji možemo pristojno živeti i raditi kao proizvodjači i preradjivači prehrambenih proizvoda , pomalo i od turizma koji bi smo morali razvijati u našoj zemlji prepunoj prorodom i bogatstvom ... nežemo se proslaviti u prozvodnji visokotehnološke opreme jer smo dugo paizirali i prodavali velike stručnjake , ali sad imamo mlade mozgove koji se za male pare prodaju u IT firmama i to je adekvatnije plaćeno nego oni koji spajaju žice , nose pelene i stoje 12 h dnevno ... Poljoprivredu smo uništili , bar dobar deo , koja je - ne bez skromnosti mogla hraniti deo EU , kao što je to bilo za vreme kraljevine Jugoslavije kad smo IZVOZILI ; krompir , luk , povrće , voće , svinje i goveda i ostale preraddjevine , šešire . četke , metle , obuću i konfekciju , pa čak i pastu za obuću - a sad sve to uvozimo :)
    Mislim da že Bogi sa BK možda bar pokušati da to promeni jer znam da je sposoban ...
    Od aktuelnih domaćih tajkuna je do sad jedini imao dobrih ideja Kole iz MK ... svi ostali su isisavali i uništavali sve što su dotakli ...
  • dobrotvorka

    30.12.2016 23:05
    NE SEKIRAM SE JA
    Ni za njega ni za "ONE" što su ga "pomilovali"... platio je on to deebeeelooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija