Srbija dočekala Novu 2017. godinu

U Beogradu i svim većim gradovima, građani Srbije i turisti dočekali Novu 2017. godinu na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima.

Na beogradskom Trgu Nikole Pašića nastupili su Plavi orkestar i Bajaga i "Instruktori". Doček je organizovan i na Novom Beogradu gde je okupljene zabavljao Vlada Georgiev i "Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi".

Novogodišnja noć u Beogradu protekla je bez većih incidenata, sa sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba povredjeno od toga jedna teže, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Hitna pomoć tokom noći intervenisala je 173 puta od čega 47 puta na javnom mestu. Intervenisalo se zbog tuča i alkoholisanih osoba, ali većih incidenta nije bilo.

Više od 10.000 Nišlija ušlo je u Novu godinu uz koncert Bijelog dugmeta i vatromet na Trgu kralja Milana u centru Niša.

Prvo dete rođeno u Novoj godini u Nišu je devojčica.

Lekari niške Hitne pomoći imali su u Novogodišnjoj noći pune ruke posla zbog alkoholisanih lica, a dežurna ekipa zbrinula je i trinaestogodišnje dete koje je zadobilo povredu prilikom bacanja petarde.

"Reč je o povredi šake zbog koje je dete, nakon ukazane prve pomoći, zbrinuto na Dečijoj klinici", kazali su agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

U Kruševcu na glavnom gradskom trgu okupljene zabavljali KUD "14. oktobar", "Riblja Čorba" i "ZAA".

Subotičani dočekali 2017. godinu sa Gocom Tržan na centralnom gradskom trgu, dok je Lepa Brena pevala na Gradskom trgu u Čačku.

U Čačku je pevala Lepa Brena, a građanima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Milun Todorović. On je na trgu bio zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Igorom Trifunovićem.

Više hiljada Šapčana odbrojavalo je uz bend "Ničim izazvan". Žurka za doček priređena je i na klizalištu ali i u brojnim kafićima i restoranima.

Doček Nove godine u Kragujevcu je i ove godine prošao bez velikih koncerata i glamuroznih proslava. Organizovanog dočeka nije bilo na gradskim trgovima.

Na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama, nije bilo organizovanog dočeka Nove godine. Meštani Gračanice Novu godinu dočekali su u restoranima, kafićima i hotelima.

U hotelima i odmaralištima na Zlatiboru tražila se soba više. Novu godinu je na toj planini uz minus 10, Harisa Džinovića i trubače dočekalo više od 25.000 gostiju.


 

  • ivan s

    01.01.2017 14:41
    Subotica je u Vojvodini, a ne u Srbiji... koliko se ja barem u geografiju razumem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija