Antić: Nema povećanja cene struje

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da u ovom trenutku nije u planu bilo kakvo povećanje cene električne energije i verovatnoća da se ostvari taj zahtev MMF-a biće sve manja.

- Moram da istaknem da su svi prioriteti, kada je EPS u pitanju, usmereni u potpuno drugom pravcu od poskupljenja struje - rekao je Antić.

Kako je naglasio, EPS ima plan finansijske konsolidacije, određena merila i kriterijume koje mora da ispuni u svakoj godini, kao i da 2017. godine nameće određene dodatne potrebe, da se naprave finansijske uštede u EPS-u, kako bi on bio dugoročno bila stabilnija i održiva kompanija.

- EPS sada ima odlično stanje tekuće likvidnosti, na računima ima više od 60 milijardi dinara i deo toga je za remonte u toku i koji su pred nama, ali imamo stabilne finansije u ovom trenutku i prioriteti su da nastavimo sa optimalizacijom broja zaposlenih, u ovom trenutku završavamo socijalni program, po kome očekujemo oko 1.900 ljudi da ode iz EPS-a - rekao je Antić.

S druge strane, kaže ministar, postoji povećanje naplate, a takođe smanjenje gubitaka, tako da su to prioriteti i ključni parametri koje EPS sada "gađa".

Ukoliko se tu bude uspešno, smatra Antić, verovatnoća za ispunjavanje zahteva MMF za poskupljenjem struje biće sve manja.

  • Perica

    02.01.2017 13:13
    DO IZBORA NEĆE POSKUPETI
    To vam ja garantujem!?
    A posle izbora!?
    Eee,to zavisi za koga će te glasati!?
  • Trump:Konsolidacija

    02.01.2017 04:25
    Kad odem na pijacu da kupim kilo jabuka platim npr 40 dinara kilo i ne očekujem da me prodavac dodatno uceni da moram da kupim još pola kile belog luka, kilo kivija i pola kile lešnika, pa me na kraju kila jabuka košta umesto 40, 300 dinara.

    A to upravo nama klasičnom zloupotrebom položaja radi država na računima za struju i gas.Naplaćuje izmišljene stavke koje nemaju veze sa zdravom pameću.Naplaćuje i ciglu i sunce (T na računima za gas).

    Dakle Kw struje košta 0,5 centi i zdravo.Kubik gasa 19dinara (što je realno i istina), a ne 32+ sunce, kiša, vetar.Prestanite da kradete i uradite konsolidaciju bolesnih političkih javnih ustanova.Politika napolje zdrava ekonomija je jedino rešenje.Ili si muzičar ili sviraš cukur i kupuješ vreme.
  • R1

    01.01.2017 20:04
    Kad ćete ukinuti plavo crvene lopovske tarife, taksu na brojilo, lopovske akcize koje niko u svetu nema i taksu na TV koja je skrivena u angažovanoj snazi.Kad mi u kuću stiže račun za struju diže mi se kosa na glavi. Stiže moja noćna mora, jer je veći od svih ostalih računa za komunalije zajedno.Neće da poskupi, al će zato da nastave da nas potkradaju taksama,akcizama o ko zna šta ćete sutra da izmislite.Možda ekološku taksu za izgradnju crkvi i manastira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.