Srbija objavila da prodaje 109 državnih vila i stanova

Republička direkcija za imovinu stavila je na prodaju 109 državnih vila i stanova.
Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju nepokretnosti u državnoj svojini, a pravo učešća u postupku prodaje imaju sva zainteresovana pravna i fizička koja uplate depozit od 10 odsto vrednosti nepokretnosti, kao početne kupoprodajne cene do 6. januara, objavljeno je na sajtu Direkcije.
 
Svoje ponude za otkup, koje u svemu moraju da budu u skladu sa Uputstvom za ponuđače i oglasom, koji su objavljeni na sajtu Direkcije, zainteresovani moraju da pošalju do 10. januara.
 
Mediji pišu da su u pitanju su vile i stanovi koje ne koriste državni organi, a kojima je donedavno upravljalo Drušštvo za iznajmljivanje nepokretnosti "Dipos". Svi uslovi prodaje objavljeni su na sajtu Republičke direkcije za imovinu.
 
Prilikom preuzimanja Uputstva za ponuđače, ponudač ili lice koje ovlasti, dužžan da dostavi dokaz o uplati 3.000 dinara nepovratno na račun Direkcije, a nakon toga da uplati depozit.
 
Potom može da izvrši uvid u dokumentaciju u skladu sa Uputstvom za ponudače.
 
Inače oglašene nepokretnosti se prodaju u "viđenom stanju“, bez prava kupca na naknadne reklamacije", navodi Direkcija.
 
Ponude za kupovinu nepokretnosti, kako je propisano, mogu da se dostave najkasnije do 10. januara 2017. godine do 15.30 casova, a ako je ponuda poslata pošštom, dan predaje pošti - isključivo preporučenom poššiljkom, smatraće se kao dan predaje Direkciji, pod uslovom da poššiljka stigne u Direkciju do dana otvaranja ponuda. Direkcija napominje da neblagovremene i nepotpune ponude neće razmatrati, kao ni one ponude u kojima cena ne bude navedena u evrima ili je data opisno.
 
Uplata postignute kupoprodajne cene vršši se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, na račun budžžeta Republike Srbije, a rok plaćanja kupoprodajne cene je 15 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Teme

dipos
  • dobrotvorka

    03.01.2017 22:14
    "U VLASNIŠTVU"
    DRŽAVE?! A odakle državi vile i stanovi? Ima li iko poštenja i obraza u ovoj Vlasti da prizna da je to sve oteto narodu i da treba i da se vrati vlasnicima t.j. naslednicima?
  • restituent

    03.01.2017 10:10
    restitucija
    A restitucija?
  • Janac

    02.01.2017 21:16
    Svaka im cast na objavi oglasa. Svi stanovi su po periferiji sa enormno velikom pocetnom cenom i svi su pod zakupom minimum do 2020...

    Ko bi zeleo to da kupi... Opet je debilna drzava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.