Penzioneri uz staru ličnu do penzije i posle januara

Narodna banka Srbije preporučila je bankama da do marta isplaćuju penzije građanima kojima je istekla lična karta 31. decembra, a nisu stigli zbog gužvi na šalterima u policijskim stanicama da ih produže.
Oko 450.000 penzionera se opredelilo da prima čekove na kućnu adresu, a 1,275 miliona njih primaju na tekuće račune u bankama. Najzastupljenije su Poštanska štedionica, Komercijalna i Inteza. Polovina od 1,7 miliona srpskih penzionera koji primaju penziju preko Pošte nije dobilo novu ličnu. To znači da će najstariji građani moći da podižu primanja u svim bankama koje prihvate ukaz centralne banke.
 
Poštanska štedionica i Komercijalna banka, dve ustanove sa najvećim brojem penzionera već su svim ekspoziturama prosledile obaveštenje da isplaćuju najstarije građane sa starim ličnim kartama.
 
Prema rečima Aleksandra Vulina, ministra za rad, rok za podnošenje zahteva za nova lična dokumenta se produžava već osam godina i nema potrebe da se takva praksa nastavi.
 
"Zakon je donet 2008. godine i svaki put je neko nešto produžavao. Penzioneri će imati prioritet pri dobijanju, kao i trudnice i invalidi. Njihove lične karte će važiti za dobijanje zdravstvenih knjižica", rekao je ranije Vulin.
  • Mama

    06.01.2017 09:23
    Drzava koja terorise gradjane, narocito one najslabije, a pri tom ni ne zna sta radi: izda penzionerima trajne l.k. a onda posle trazi da ih zamene za nove. I Vulin,A koji stalno ima neki podignut prst, stalno nesto preti - simbol svega sto je naopako u ovoj drzavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija