Ledeni talas traje do srede, a onda ponovo stiže početkom februara

Ledeni talas koji je zahvatio Srbiju trajaće do srede, ali nakon kratkotrajnog otopljenja našu zemlju čeka bar još jednom sve ovo isto.
U Srbiji je juče izmerena najniža temperatura od 1961. godine. Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, u Sjenici je zabeleženo čak minus 27 stepena, a nezvanično, temperatura na Pešteru išla je i do minus 33. Dramatično niske temperature zahvatile su celu Srbiju.
 
"Temperature su svuda u zemlji niske, oko minus 20 stepena. Polako bi trebalo da počne da popušta temperatura. Biće snega, ali neće biti vetra koji je odgovoran za stvaranje snežnih nanosa. Ledeni talas će se ponoviti bar još jednom početkom februara", kaže za "Blic" Todorović.
 
Ledene epizode mogle bi da se ponovo i u martu, ali u blažem obliku, kada nas sredinom meseca očekuje oproštajni sneg, prema rečima sagovornika "Blica".
 
Šta da radite ako promrznete
 
Ako promrznete, postepeno se zagrevajte, nemojte odmah ići pod mlaz vrele vode, savetuje Radmila Šehić, lekarka Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Ona dodaje i da treba piti mlake čajeve, a ne vrele da bi se organizam privikao i zagrejao. Takođe, ne treba trljati rukama prste na nogama jer ih možete povrediti.
 
Iako vam je hladno, nemojte da budete u direktnom kontaktu s grejnim telom.
  • Zoki021

    09.01.2017 12:12
    zima
    Bilo je i hladnije! Nije baš tako kako kažu brojni stručnjaci! Preteruje se u svemu pa i tamo gde nema potrebe! Bilo je hladnije i 2006. godine na Pešteru čak - 39 stepeni Celzijusa. Samo malo pogledajte na internetu.
  • Seka Persa

    09.01.2017 12:06
    Najsladje mi je što Gdin meteorolog ima moć da predvidi vreme na mesec dana!

    (Hahahahaha!!!!)

    PS- globalno zagrevanje- DA. Poremećaj temperature kao početak i pomeranje vrlo niskih temperatura ka delovima juznije/severnije od polova.
  • B

    09.01.2017 12:03
    Ljudi nemojte se zezati, u Sjenici je svake druge godine -30...Znam da je 1999/2000 i 2012 isla i niže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.