Spasioci evakuisali trudnicu iz zavejanog sela

Spasilačke ekipe su posle nekoliko sati borbe sa mećavom uspele da spasu trudnicu iz sela Sugubine u opštini Sjenica i prebace je u bolnicu.
Spasioci su trudnicu Dritu Kurtović, kroz smetove, do puta, izneli na rukama.
 
Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović kaže da veliki snežni nanosi oteževaju čišćenje puteva i da je broj evakuisanih svakog dana sve veći, a da ih je sada oko 150.
 
- Teško nam je. Borimo se u skladu sa svojim mogućnostima. Istina da nemamo pomoći ni od koga, nadležnih ministarstava Srbije, ali mislim da nas ipak neće zaboraviti. Evo, samo za probijanje pet kilometara do kuće ove trudnice treba više sati. Nadam se da ćemo uspeti da odblokiramo još 60 sela koliko je okovano snegom u ovom trenutku - rekao je Mujović.
 
Direktor Zdravstvenog centra Sjenica Altan Hamidović navodi da je bilo nekoliko slučajeva promrzlina, kao i da je juče spasena jedna baka.
 
U 11 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija - u Aleksincu, Blacu, Sjenici, Medveđi, Vladičinom Hanu, Novoj Varoši, Vlasotincu, Tutinu, Vranju, Crnoj Travi i Trgovištu.

Teme

sneg

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.