DS i zvanično podržava kandidaturu Saše Jankovića

Predsedništvo Demokratske stranke odlučilo je na današnjoj sednici da podrži kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika Srbije.
Prema rečima predsednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS".
 
"Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti", rekao je Šutanovac novinarima posle sednice Predsedništva DS-a.
 
Ocenjujući da je ovo momenat kada u Srbiji treba da se uspostavi "sila prava, a ne pravo sile", Šutanovac je kazao da je odluka doneta jednoglasno, na njegov predlog. "Saša Janković je pokazao da se zalaže za zaštitu ljudskih i manjinskih prava, prava radnika, da se zalaže za poštovanje institucija sistema. U donošenju odluke o podršci nismo kalkulisali, ona je utemeljena u onome što je Janković radio u prošlom vremenu", kazao je lider DS-a.
 
Upitan da li je Demokratska stranka uslovila tu podršku, Šutanovac je kazao da je jedini uslov da Janković "poštuje vrednosti za koje se zalažemo". "Imamo čvrst i jasan dogovor da poštuje te vrednosti", kazao je Šutanovac.
 
On je dodao da je u samoj DS bilo mišljenja da stranka treba da ima svog kandidata na predsedničkim izborima, ali da se u konačnoj odluci Predsedništvo prvenstveno rukovodilo interesima gradjana, a ne stranke.
 
"Razgovarali smo više puta sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo o podršci Jankoviću, ali će o tome govoriti oni sami. Nastavićemo razgovore s drugim partijama i pojedincima koji još nisu podržali kandidaturu Saše Jankovića", rekao je Šutanovac. Predsednik DS je dodao da se ta stranka sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali je i ocenio da je "teško" da će do njih doći na proleće.
 
SNS: Saša Janković prava slika i prilika Demokratske stranke
 
Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović ocenila je da je zaštitnik građana Saša Janković "čovek koji konstantno laže narod" i da je u tom smislu "prava slika i prilika Demokratske stranke".
 
Reagujući na odluku DS-a da podrži Jankovićevu kandidaturu, Obradović je kazala da je Srbija time dobila "prvog DOS-ovskog kandidata za predsedničke izbore" kao i da je ne bi "začudilo da ih bude još".
  • nened

    11.01.2017 11:01
    Jankovic
    Kako je zasticivao gradjane tako bi i vrsio funkciju predsednika.Ne razumem glasace koji ce glasati za njega.Sta ocekuju.
  • strumfeta

    11.01.2017 08:12
    strumfeta
    Novi DOS2 kandidat sa istim starim lazima
  • antibot

    11.01.2017 01:22
    čim su ovoliko aktivni botovi znači da je frka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.