Većina škola nastavlja rad, neke mogu da produže raspust

Osnovci i srednjoškolci se danas posle produženog raspusta vraćaju u školu, a školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku zbog vremenskih uslova i epidemije gripa.
"Škola se nastavlja, s tim što postoji mogućnost da se određene škole i lokalne samouprave konsultuju i vide da li postoje uslovi za nastavak, bilo da je reč o vremenskim uslovima ili gripu. Nikom nismo rekli da treba da se vrati pod nemogućim uslovima", rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.
 
Prema njegovim rečima, ministarstvo je sagledalo sve okolnosti šta činiti sa nastavkom školske godine budući da su informacije u gradovima različite, tako da je negde zabeležen veći, a negde manji broj obolelih od gripa.
 
On je objasnio da škole treba da nadoknade časove u dogovoru sa resornim ministarstvom, napominjući da će to u budućnosti biti lakše uvođenjem "elektronske prosvete".
 
Deca su u školske klupe trebalo da se vrate u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana.
 
U Srbiji je trenutno zbog vremenskih nepogoda na snazi vanredna situacija u deset opština, a prema najavama iz RHMZ od četvrtka se očekuje toplije vreme.
  • -

    11.01.2017 08:20
    nepotpune informacije
    Osnovne škole u Vojvodini počinju sa radom tek u ponedeljak, 16. januara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija