Lekari obeležili slavu, sto postavljen u čekaonici

Zaposleni na pedijatriji ambulante Rasadnik u Nišu obeležili su slavu u čekaonici, a polemika u javnosti otvorila se oko toga da li je slavska trpeza postavljena u toku ili nakon radnog vremena.

Domaćica slave Radmila Popović, koja je i odbornica pokreta "Dosta je bilo" u gradskoj Skupštini, kaže da se Sabor Presvete Bogorodice u ovoj ambulanti obeležava već desetak godina, a verski praznik lekari su počeli da slave nakon što je nekoliko njihovih kolega preminulo u kratkom vremenskom periodu.

“Smatram da treba imati sekularno zdravstvo, ali se desilo da je nekoliko radnika ambulante u nekoliko godina naprasno umrlo i onda su se svi zabrinuli i pala je odluka da se osvešta ambulanta i uvede slava”, ispričala je ona.

Sto je bio postavljen u čekaonici. Iako su građani negodovali zbog toga, dr Popović kaže da "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku", prenose Južne vesti

Ona tvrdi da su lekari iz prve smene došli na slavu posle radnog vremena, dok su oni koji rade popodne na proslavu došli pre početka smene.

  • Radivoje Rokvić

    12.01.2017 15:03
    Talibani
    @bljuc-ova konstatacija da smo bili progresivnija zemlja pre 40 godina nego sad me podsetila na slike Afganistana i Irana iz 60-ih godina kada su bili daleko napredniji nego danas i bili "u korak" sa zapadnom Evropom. Imali su razvijen sistem obrazovanja, medicinske zaštite, pratili evropske modne trendove, kultura na visokom nivou.... Poznato? Slično kao mi samo što se ovi naši, koji taj standard vraćaju u kameno doba, ne zovu talibani.
  • Ja...

    12.01.2017 08:13
    Što Dikla navikla!?Sve je to kupilo...pardon završilo fakultete kod Karića, Megatrenda, Fona...gde se naravno po običajima vekovnim, ugošćavaju pope i popadije i uredno se slavi a između krkanlika i trežnjenja prođe i školovanje! Pa kakvi ljudi nas leče tako nam i zapadne izlečenje JER OVIMA DANAS KO DOPADNE ŠAKA I MOŽE SAMO DA SE MOLI DA GA NE DOTUKU...Sramota i bruka!
  • Nislija

    12.01.2017 06:02
    Kakva vi je toj slava bez tri dana trajanje? Na jug se znae adet.
    I što ne reknuste da si slavite i mi da si dojdemo zato što se na slavu ne vika.
    Ic vi ne valja rabota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.