LSV, SDS: U laži kratke noge, Đurić da podnese ostavku

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratska stranka Srbije zatražili su hitnu smenu direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zbog toga što je nekadašnji lider nacionalističkog pokreta SNP 1389 Miša Vacić u vozu za Kosovsku Mitrovicu delio svoje vizit karte sa logom Kancelarije za KiM.
Ligaši su naveli da je "polazak voza 'trobojka' iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu odgonetnuo koliko su u laži kratke noge, ali ne i koliko ko ima debeo obraz".
 
"Naime, u vozu se nalazi i savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miša Vacić, osuđeni desničarski ekstremista. Pozivamo Miloša Vacića da uruči vizit kartu Marku Đuriću i da obojica, konačno, razjasne ovo prikrivanje osuđenika na uslovnoj slobodi. Nakon toga, očekujemo od Đurića da odmah podnese ostavku", navodi se u saopštenju LSV.
 
Socijaldemokrate su navele da se ovim "skandalom dokazuje da je aktuelni režim od državnih institucija napravio sigurnu kuću za osuđivane kriminalce".
 
"Razlog za ovakav zahtev je još jedan od poslednjih u nizu skadanala koji se tiču rada organa Vlade Srbije, a u koji su uključeni Đurić i Vacić, direktor Kancelarije i njegov savetnik. Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić na taj način su još jednom dokazali da je aktuelni režim od državnih institucija napravio sigurnu kuću za osudjivane kriminalce, ali i za one protiv kojih sudski postupci nisu pokrenuti ili su prekinuti samo zbog bliskosti sa aktuelnim režimom", poručuju iz SDS-a.
 
Oni su upitali da li je, s obzirom na to da Đurić tvrdi jedno, a Vacić drugo, "Vlada Srbije počela da gubi kontrolu nad desničarima u sopstvenim redovima?".
 
Podsetimo, Miša Vacić je danas novinarima u vozu za Kosovsku Mitrovicu podelio svoje vizit karte sa logom Kancelarije za KiM. Direktor ove vladine kancelarije je pre toga tvrdio da Vacić nije zaposlen u Vladi, ali je kasnije demantovao sam sebe. 
  • Pljeska

    17.01.2017 12:58
    Za početak
    Hoćete za početak onda da izađete iz gradske vlasti gde ste u koaliciji sa njima? Evo da prevedem, LSV je u koalicija sa Mišom Vacićem.
  • Mislim

    16.01.2017 14:28
    da
    Mislim da LSV nema pravo glasa jer sa istim likovima sarađuje na lokalu, tj. u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.