EU: Pratimo odnos Beograda i Prištine, vratiti se dijalogu

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini i njen tim pažljivo prate razvoj odnosa između Beograda i Prištine u poslednjih par dana, uključujući i subotnji događaj, naglašeno je sinoć u kancelariji šefice EU diplomatije.
"EU je u stalnom kontaktu sa obe strane povodom događaja od subote. Visoka predstavnica je već razgovarala sa premijerom Vučićem", izjavila je za Tanjug portparolka Federike Mogerini Maja Kocijančić.
 
Kocijančić je u pisanoj izjavi za Tanjug navela da EU poziva obe strane da pokažu neophodnu uzdržanost i razum i da se vrate Dijalogu.
 
Prema njenim rečima, dijalog Beograda i Prištine već je pokazao "opipljive, konkretne i pozitivne rezultate" kako za narod na terenu tako i u cilju napretka u normalizaciji odnosa dve strene, što je rezultat koji se ne bi smeo ispustiti.
 
"Dijalog je jedini način za rešavanje otvorenih pitanja od zajedničkog interesa", ponovila je stav EU Maja Kocijančić u pisanoj izjavi prosleđenoj Tanjugu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija