Komora: Napadnuta pomoćnica javnog izvršitelja

Komora javnih izvršitelja saopštila je da je pomoćnica javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta.
To se dogodilo 13. januara kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju, ukazujući da je napad na izvršitelje ujedno napad na celokupni pravosudni sistem.
 
Komora javnih izvršitelja najoštrije osuđuje napad na pomoćnicu javnog izvršitelja i apeluje na nadležne organe da svaki vid nasilja i nezakonitog ponašanja pravovremeno i efikasno procesuira i sankcioniše. 
 
"Komora javnih izvršitelja će preduzeti sve neophodne aktivnosti u cilju što hitnije reakcije nadležnih državnih organa. Napominjemo da ovo nije prvi slučaj napada na javne izvršitelje i njihove pomoćnike", kaže se u saopštenju. 
  • alias

    17.01.2017 17:15
    реципрочно
    "...ukazujući da je napad na izvršitelje ujedno napad na celokupni pravosudni sistem."

    Ок.
    А напад на грађанина је напад на целокупно грађанство тј. државу (свих грaђана). :)
  • u prolazu

    17.01.2017 17:02
    Kao prvo, pogledajte prava POMOĆNIKA javnog izvršitelje i šta on uopšte može da uradi, i gde je obavezan BAŠ javni izvršitelj!
    To im je prva greška!
    Pogledajte i kako se uopšte dokazuje i pravda verbalni delikt i napad, kao i od koga je potekao!
    To im je druga greška!
    I slažem se sa konstatacijom "da je napad na izvršitelje ujedno napad na celokupni pravosudni sistem", ako se "pravosudni sistem" slaže da je napad tog istog izvršitelja ujedno napad "pravosudnog sistema" na ceo narod!
    To im je treća greška!

    Na koliko imaju pravo???

    Na žalost živimo u sistemu iskrivljenih vrednosti gde je "pravosudni sistem" sluga lopova na vlasti, pa pošten čovek NIŠTA ne može dokazati, dok se lopovi uz % oslobađaju i buduće odgovornosti ako isto naprave!

    Dokle tako???
    VREME JE!!!
  • M

    17.01.2017 13:56
    Tarifa izvršitelja je propisana pravilnikom (koji je javan i nisu ga odredili izvršitelji nego Ministarstvo), tako da šta god može da se zameri izvršiteljima, ne može im se zameriti da tarifu određuju "metodom ofrlje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija