Nova Srbija sutra raspravlja o koaliciji sa SNS

Nova Srbija, čiji je lider Velimir Ilić najavio napuštanje vladajuće koalicije, sutra će održati zajedničku sednicu Predsedništva i Izvršnog odbora stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o tome.
Sednica će biti održana u Čačku, a po njenom završetku novinarima će se obrati Ilić, najavljeno je u kratkom stranačkom saopštenju.
 
Lider NS je nedavno izjavio da više nema šta da traži u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da više nema o čemu da priča s premijerom i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, a o čemu u NS postoje i suprotni stavovi.
 
"Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni s Vučićem. Mi smo imali dogovor, a on ga je prekršio", rekao je Ilić koji je naveo da je trebalo da bude direktor Koridora Srbije.
 
Sa Ilićevim stavovima nije se složila poslanica i doskorašnja potpredsednica NS Dubravka Filipovski koja je napustila stranku, kao i poslanik i potpredsednik NS Dragan Jovanović, koji je saopštio da će tražiti raspravu o svemu što je Ilić govorio. Na izjavu svog koalicionog partnera reagovao je i premijer Vučić, koji je ocenio da Ilić onim što je rekao o Vladi Srbije i njemu lično pokazuje po čemu se aktuelna vlada razlikuju od prethodnih koje su se zasnivale na politici "trange frange" i ucenama.
 
NS je na poslednjim parlamentarnim izborima bila na listi koju je predvodila SNS. 
  • Sale NS

    21.01.2017 21:51
    Koga briga
    Zabole me !
  • pera

    21.01.2017 18:22
    auuuu, demokrata velja se naljutiooo. sad vucko nije dobar. nadam se da ovo znaci jedan lop.v manje na politickoj sceni. videce i ostali ko je vucko, samo polako. razbice sve koalicione partnere i svima ce clanstvo postati nepismenjaci prkeo noci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.