Akcija "Ako imaš donesi - ako nemaš odnesi" i u Nišu, Kikindi, Valjevu

Humanitarna akcija "Ako imaš donesi - ako nemaš odnesi", koju su započeli Novosađani, sada je pokrenuta i u Nišu i Kikindi, a uskoro će početi u Valjevu.
U više udruženja i organizacija u nekoliko velikih tržnih centara u Nišu, među privatnim vlasnicima prodajnih objekata u kojima se nudi tekstilna galanterija, ali i trgovinskih radnji prehrambenom robom i ugostiteljima, odlučili su da priskoče u pomoć sugrađanima tokom ledenog perioda koji traje već dvadesetak dana.
 
Kako prenosi "Politika", akciju su pokrenuli vlasnici trgovinskih objekata u TC "Podzemni prolaz" u Nišu. U organizacijama i udruženjima u Nišu posebno apeluju na sugrađane da odeću i obuću koju ne koriste ne bacaju u kontejnere ili na smetlišta van grada, što se često moglo videti prethodne jeseni u okolini Niša.
 
"Očigledno je da u svojim stanovima Nišlije čuvaju mnogo korišćene garderobe koja nema gde da se skladišti, a koje vlasnici žele da se oslobode. Preko lokalnih medija ćemo već početkom naredne sedmice obavestiti sve one kojima to smeta da ne bacaju, već da spakuju višak svojih odevnih predmeta za decu i odrasle. Nekome će sigurno po ovoj sibirskoj hladnoći koja traje nedeljama biti od koristi. Nameravamo da uvedemo i dežurni telefon za ove namene, možda da privremeno, a nadamo se da će nam se pridružiti i neka od rentakar organizacija i izaći nam u susret da angažujemo i jedno kombi vozilo za prikupljanje odloženih stvari", poručila je Biljana Jovanović koja je pokrenula ovu akciju u Nišu.
 
Namera ljudi dobre volje u Nišu je i da obiđu sve osnovne i srednje škole da bi dobili informacije da li ima ugroženih učenika i kome je od đaka najpreče da obezbedi tople odevne predmete. Takođe, planiraju da od Centra za socijalni rad "Sveti Sava" zatraže spiskove najugroženijih kategorija stanovnika Niša.
 
Podsetimo da je pre nešto više od nedelju dana ova akcija započela u Novom Sadu, gde je za dva dana podeljeno oko 40 jakni onim sugrađanima kojima su one potrebne. Priču o tome možete pročitati OVDE.
  • iuz

    21.01.2017 23:45
    Srbobran
    I u Srbobranu

    http://srbobran.net/news/1/546/ako-ima-donesiako-nema-odnesi/
  • dobrotvorka

    21.01.2017 21:57
    E ZBOG OVOGA
    Sam ponosna na moj Grad. NA DIVNE LJUDE I DOBRA DELA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.