Dečaka izujedao staford u dvorištu škole u Smederevu

Petnaestogodišnjeg Nikolu B. u dvorištu OŠ "Branko Radičević" u Smederevu u nedelju oko 17:30 časova meštani su spasavali od pomahnitalog staforda koji ga je izujedao čak trideset puta.
"Sve je počelo tako što je staford napao drugog psa, dok je moj brat je sa još dvojicom drugara šetao školskim dvorištem. U jednom momentu je krenuo ka njima, brat ga je gurnuo i onda je ovaj nasrnuo na njega. Ujeo ga je, ja mislim, tridesetak puta, pa čak i dok je bežao od njega. Kaže da je i ogradu preskočio, ali ga je ovaj stigao i ujedao. Kada ga je uhvatio za jaknu, brat ju je skinuo, ali je on nastavio da ga grize", priča Miljan, stariji brat izujedanog mladića.
 
Jedan od momaka je pobegao, drugi je pokušao da pomogne napadnutom drugaru, ali bi se životinja iznova i iznova ustremila na njih. Ko zna koliko bi sve trajalo da u pomoć nisu preskočila dva čoveka iz komšiluka školskog dvorišta.
 
"Nema preloma, ali su ujedi brojni. Teško je utvrditi koliko ih tačno ima, po nogama, rukama i gluteusu. Dečko se oporavlja, uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje", kažu na Odeljenju ortopedije smederevske bolnice.
 
Komunalna policija uspela je da uhvati psa sat vremena nakon napada. Pas je u prihvatilištu, komunalna policija je utvrdila da staford nije čipovan i ne zna se ko je vlasnik psa.
  • veronika

    27.01.2017 21:51
    Za Mariju i njenog staforda
    Tako o svojim stafovima, pitbulovima i slicnim masinama za ubijanje pricaju svi vlasnici. Desava se da napadnu i svoje vlasnike, ali na zalost, cesce unakaze ili ubijju neznance.
    A ta vasa prica o krvolocnim pincevima i maltezerima je neverovatna! Da li ste ikada culi da su pinc ili maltezer zaklali nekog? U vise zemalja su stafordi i pitovi zabranjeni i tesko cete naci avio kompaniju koja ce pristati da ih preveze cak i smestene u osigurane kaveze. Sta mislite, zasto, kad je vas pas tako miroljubiv? A i da jeste kao sto kazete, da li zbog vaseg miroljubivog psa treba menjati zakon? Samo vi pocnite da stavljate korpe na vase zveri, a ja ne marim da me gricne koji maltezer; A jeste li citali ovaj clanak? NAPAD STAFORDA I PITBULA U PANČEVU: Devojka ima više od 30 ujeda, a njen pas Raša nije preživeo Takvih stravicnih prica ima i previse. A pogledajte ovo prijateljsko lice! http://images2.kurir.rs/slika-900x608/pit-bul-1383691435-392827.jpg
    Ko normalan moze to da drzi u kuci?
  • marija

    25.01.2017 14:55
    Evo javlja se jedan vlasnik staforda... I da Vam kazem nesto, a da nece objaviti, ajmo lepo....Moj staford nikada nikoga nije napao, cak i kada ga ocepe on muka bezi... Tako da o krvolocnim psa mi nemojte pricati... Malo procitajte i vidite da vise napada ima od pinceva i maltezera, mada manje stete... TI PSI KOJI VI BEZ ZNANJA NAZIVATE KRVOLOCNIM SE PONASJU ONAKO KAKO IH UCITE... Kao i svaki pas... Pa cak i dete... Malo citajte...
  • ex chapman

    24.01.2017 16:26
    Pezos
    pa u Bukovcu su onog čoveka dva staforda izujedala na smrt i to nije bio dovoljan alarm da se nešto preduzme. zločinci se ne kažnjavaju ali se zato kažnjavaju normalni, pošteni i miroljubivi građani ukoliko se brane. pas nije problem - problem je uvek u gazdi! kod mene u okolini ima više ljubitelja "krvoločnih" pasa, ali nijedan incident nije bio nikad a kamoli da nekog ujede. zato što postoje zakoni koji se poštuju a prestupnici strogo i što je najvažnije UVEK kažnjavaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.