Zbog potrage za migrantima kolone na granicama

Na izlazima iz Srbije ka Madjarskoj i Hrvatskoj kamioni i danas čekaju satima, a najduže na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci, saopštila je Uprava carine Srbije.
Uzrok je detaljan pregled kamiona koji pogranične službe susednih zemalja sprovode u potrazi za stranim migrantima koji pokušavanju da skriveni u teretu nastave putovanje ka zapadu.
 
Na izlazu iz Srbije na prelazu Batrovci čeka se sedam sati u koloni od šest kilometara. Na graničnom prelazu Šid zadržavanje nije duže od 30 minuta.
 
Na prelazima Horgoš i Kelebija, prema Madjarskoj, i danas ima gužve zbog usporenog rada na madjarskoj strani.
 
Kolona je na Horgošu dugačka pet kilometara, a zadržavanje traje od pet do šest sati, delom i zato što se deo vozača odlučio da krene tuda, umesto ka Batrovcima. Na Kelebiji kolona kamiona na izlazu iz Srbije je dugačka šest kilometara, a čekanje traje četiri sata.
 
Ćekanja danas nema na prelazu Djerdap, ka Rumuniji, gde je juče veći broj kamiona čekao na ulazak u Rumuniju.
  • Pajo PatriJota

    27.01.2017 00:56
    naseliti ih u Vojvodinu
    Naseliti ih u Vojvodinu. Koloniste naselio Tito,izbeglice Sloba,kad je bilo za njih mesta bice i za migrante.Dobrodosli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.