Ne razmatra se potpuna zabrana pušenja

Vlada Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja na javnim mestima i nema potrebe da se tako nešto uradi, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.
"Zakon o potpunoj zabrani pušenja na javnim mestima nije deo mog resora, ali kao što znate potpuna zabrana pušenja nije nikakva odluka nijednog ministarstva, niti je formirana čak ni radna grupa koja može da pravi takav zakon. U pitanju je mišljenje jedne savetodavne grupe i mogu slobodno da kažem da vlada Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja", rekao je Vulin.
 
On navodi da, po njegovom mišljenju, nema potrebe da se tako nešto uradi, te da smatra da je zakonska regulativa za tu oblast dobra i da dobro funkcioniše u našim ugostiteljskim objektima.
 
"Ne vidim razlog zašto bi se zabranjivalo pušenje na celoj teritoriji Srbije, u svakom našem restoranu. To je, dakle, mišljenje jedne grupe, koja nije nikakav državni organ, a pogotovo to nije mišljenje vlade Srbije", izjavio je Vulin.
 
Srmena Krstev iz Republičke stručne komisije za kontrolu duvana, rekla je juče da je ta Komisija prošle godine izradila nacrt izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim se u potpunosti zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima, ali da taj predlog još nije ušao u proceduru. Ona je rekla da se postojeći zakon teže primenjuje, jer nije sveobuhvatan pošto zabranjuje pušenje na radnim i javnim mestima i u javnom prevozu, ali ne i u ugostiteljskim objektima.
  • Čika

    02.02.2017 08:34
    Da bude baš sveobuhvatno
    A što ne bismo zabranili alkohol na svim javnim mestima? I lajanje na zvezde...
  • Nepušač

    02.02.2017 06:48
    Saučešće
    A čujte. Ne mogu te fabrike zaraditi na srpskom stanovništvu. Malo je to.
    Ali, idealna smo zemlja za eksperimente. Razne dodatke u duvanu. Koji poboljšavaju ukus.
    Ili nešto drugo. Ipak, mi kao zemlja imamo veliko pušačko iskustvo.
    A nemamo stručne komisije koje nadziru šta se dešava i šta imamo u cigaretama.
    Ne pušim - al imam prijatelje pušače.
  • pusac

    01.02.2017 23:00
    moja stvar
    Koliko je samo besmislena rasprava o pusacima i nepusacima. Jedni drugima ce uvek smetati i to je tako. Sa svakom kupljenom kutijom placam drzavi akcizu i najbolje jos da mi zabrane da pusim. Naravno da necu pusiti u bolnici ili na faxu ili na mestima gde stoji znak da je zabranjeno. U kafani hocu jer je kafana sama po sebi stvorena za poroke. Imate lepo nepusacke kafane pa tamo idite,, ili kad dodjete u pusacku nemojte da kukate jer pise da je pusacka. Znaci pusaci mogu da puse samo u pusackim a nepusaci mogu da ne puse i u jednim i u drugim i niko ih ne smara da puse. Gde je sad tu pravda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.