FOTO: Deaktivirana bomba na gradilištu "Beograda na vodi"

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu je deaktivirana.
Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.
 
Zbog bezbednosti su bile zatvorene ulice Savska 19-35 i poprečne ulice, Brodarska, kao i deo auto-puta u zoni mosta "Gazela". Celokupani saobraćaj u okolini bio je zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove. 
 
Bomba je nedavno nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od kojih je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, zbog čega ne sme da bude pomerana, već kako su najavili nadležni, bezbedno će biti uništena na licu mesta. 
 
 
Gradska uprava Beograda je prenela da se efekti detonacije mogu osetiti u radijusu do 500 metara, dok su najbliže zgrade udaljene 400 metara, te se njihovim stanarima savetuje da spuste roletne, da zatvore prozore i da nikako ne izviruju kroz prozore. 
 
Prilikom uklanjanja biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu gde se nalazi biće nasut pesak koji će prigušiti eksploziju.
  • Noname

    06.02.2017 08:44
    Čekaj...
    Ja sad ne razumem... šta je eksplodiralo ako je bomba DEAKTIVIRANA!?
  • Мунгос

    05.02.2017 12:06
    Ала је рокнуло.
    Интересује ме да ли је то енглеска бомба, или немачка.
    Да бих знао да ли је пријатељска, или непријатељска.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".