Nikolić odlikovao Zdravka Čolića, "Smak", grad Žosije...

Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, nalaze se među ličnostima koje će predsednik Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti, 15. februara.
Ordenje će dobiti i alas Renato Grbić, koji je u poslednje dve decenije spasio 29 osoba koje su skočile ili pale sa Pančevačkog mosta, legendarni kragujevački rokeri, grupa "Smak, kao i neurohirurg Vaso Antunović, koji je obavio više od 6.000 operacija, pišu Novosti.
 
Predsednik Nikolić je ranije najavio da će odlikovati Srpsku akademiju nauka i umetnosti Sretenjskim ordenomprvog reda, a odlikovanja će pripasti i Matici srpskoj, "Kolarcu", "Bitefu", Školi naivne umetnosti u Kovačici, kao i školi "Braća Aksić" u Lipljanu, jednoj od najstarijih na Kosovu, koja je pretprošle godine obeležila vek i po rada, a koja sada ima tek oko 140 đaka.
 
Među dobitnicima priznanja je i grad Žosije u Francuskoj u kojem je tokom Prvog svetskog rata, 1916. formiran Srpski univerzitetski bataljon u kom je odškolovano na stotine srpske dece.
  • @dobrotvorka

    11.02.2017 01:12
    Ponosim se sto nisam bio na Colinom doceku.
  • dobrotvorka

    10.02.2017 16:49
    @Lala
    Možes da se hvališ da ti je ODLIKOVANI Čola pevao na dočeku 2017. ;)
  • Orwell Vegan

    10.02.2017 16:29
    Nasa kultura ima dve sise
    Jedna je za izvodjaca, a druga za ugradjivaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija